søndag 14. desember 2008

Troll i ord..

Ja jeg slipper vel ikke unna å skrive om vår fiaskodebut i LP ringen.. ;)
Fredag ettermiddag stappet vi altså Ann-Merethes voyager full med fire hunder (Aqua, Farah, lille Hr. Odin og Frikk), bagasje + oss to. Kjekt med stor bil! :) Var framme i Karlstad ved 21 tiden. GPS Tor gjorde det lekende lett å finne fram til hotellet. Tuslet en kveldstur midt i Karlstads julepyntete sentrum. La oss kl 22. Våknet utallige ganger av gaulende fulle folk ute på julebord eller no.. Vekkerklokka ringte 05.15 (!). Banket på døra til AM kl 05.40. Der var det skummelt stille, men de kom seg da opp og ut i en feiende fart og vi rakk frokosten kl 06.00 (kun til ære for oss! :) AM skulle starte med Aqua i elite og de hadde oppmøte kl 07.00 (!!) - sadistisk tidlig.., men hundefolk lar seg jo ikke stoppe av sånt. Litt selvplaging er gøy *he he* Vi fant veien lekende lett og var på plass i goood tid.
Aqua og AM gjorde en flott figur i elite. Ingen kan se på Aqua at hun nettopp har hatt et valpekull og hun syntes det var strålende gøy å få jobbe litt igjen. Morsomt å se på den gleden og entusiasmen. De var veeeldig nære å bli SLCh! Flinkinger!

Frikk og jeg trakk startnr. 6 og skulle inn på første fellesdekk i kl 1. Konkurransen skjedde i et ridehus og det var ingen mulighet til å være inne å "aklimatisere" seg på forhånd. Frikk var temmelig høyt oppe pga alle hundene og luktene. Det var innmarsj i rekkefølge inn i ridehuset og rett inn på anviste plasser. Hele Frikk var elektrisk, han dekket greit, vi gikk ifra, og når vi stilte oss opp var Frikk allerede oppe med albuene. Det gikk vel omtrent fem sekunder og så kom han i en rasende fart - rett til meg. Juhuu liksom.. Ja ja. Ingen kjempestor overaskelse kanskje, men han har tålt så mye på treninger i det siste, så jeg håpet jo i det lengste. Det vi ikke har fått trent noe særlig på er en slik konkurransesetting som dette - så da vet vi vel hva vi har å gjøre. Skam på meg!
Tannvisning var ikke noe å si på, selv om dommeren var intenst nærgående og telte vel omtrent alle tenner opptil flere ganger. Frikk satt så pent så. Flink! 10 p
Lineføringen ble absolutt ikke bra. Frikk var alt for heit og ble liggende og trenge + lå litt langt framme. Og det var vel en del hopp og sprett, og flere skjeve sitter. Særlig høyre om holdt må vi jobbe med. 7 p. Der kan vi bedre!
Dekk under marsj - 9 p. Var vel greit nok, men han snuste litt.
Innkalling - 9 p. Litt skjev innsitt.
Stå under marsj - 0. Han smalt ned i dekk og jeg aner ikke hvorfor. Det har aldri skjedd før og den øvelsen har liksom vært litt bankers. Han har i hvertfall aldri blandet dekk og stå. Hmm..
Apportering - 8 p. Litt tygging.
Hopp over hinder - 10 p.
Helhet - 8 p. ("Ngt splittrad" står det, vet ikke helt hva det betyr, men han var vel litt mye "utådriktat" - hoppet på dommermannen en gang og prøvde bli med konkurranseleder en annen gang. He he.)

Så det var det. Jeg klarer jo ikke å si meg helt fornøyd. Men det jeg ER fornøyd med er at det ikke var noe å si på utholdenheten. Det er jeg glad for! :) Og fineste frekke Frikk er selvfølgelig fortsatt akkurat det - Fineste Frekke Frikk :) Han gjorde så godt han kunne han!

Farah gikk som siste mann, og den hunden rører mange til tårer. Hun har jo en litt vanskelig bakgrunn, men bare vokser og vokser og overasker både Ann-Merethe og alle andre som kjenner henne med måten hun takler nye situasjoner på. Heia, heia sier jeg bare - det kommer til å bli så fantastisk bra! Les mer i bloggen til Ann-Merethe her. Og takk til AM for en strålende tur! :) :)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer så mye med LP-debut!

Det viktigste er jo en god attityd og utholdenhet, så kommer vel resten etterhvert:-)

God jul fra Anja&Hedda (for tiden sykemeldte begge to)

Ca, Hux, Kobra og Heidi sa...

Gratulerer så masse. Synes slett ikke dette var noen katastrofe.. Dette kommet til å bli veldig bra. Er ikke bare bare å ha hunder med trøkk da blir det fort enten eller.. Finnes ingen mellomting. Har god erfaring med det med Cirka. Gleder meg til å se dere gå senere. Stor klem...

Ann-Merethe sa...

Fiasko... Synes du er hard mot både deg selv og Frikk jeg :)

Det var veldig mye bra, det synes jo på poengsummen! og dekk nr 2 var også helt nydelig, selv om ikke det var det du skulle ha :)

Jeg synes det er greit at du må trene litt mer lydighet jeg da *he he*

Klem

Anonym sa...

Som jeg har sagt allerede: De virkelig viktige tingene har dere i boks og dette kommer til å blir utrolig bra :D Gratulerer med overstått debut!

Grete og co

Anonym sa...

Synes dere er flinke jeg!
Ikke "bare-bare" å få alt til å klaffe sånn med en gang - ikke senere heller forresten *flirer*

Juleklem fra Heierås

Anonym sa...

Hei Ellen

Må regne med litt uforutsette ting med disse firbente. Synes det så ut som om det var masse bra i debuten jeg! Dette blir strålende i 2009. Hemsedal (NBFKs spesial) er et utmerket sted,så den må du holde av med en gang både for lydighet (hvis de får orden på sakene da)og utstilling av vakre frekke Frikk.

Ønsker dere en riktig god jul om vi ikke ses før det!

Klem fra Marianne

Anonym sa...

Hei, hei,
har lyst å sitere en av NLP-forutsetningene jeg; det finnes ikke feil (eller fiasko), bare feedback :-)

(NLP-nevrolingistisk programmering, evt psykologi)

Gratulerer med deby'n! Og Frikk er fremdeles fineste Frikk ja!

Klem Renate og onklene på Løren