tirsdag 31. mars 2009

Både det ene og det andre

Okå - bloggepresset øker så da er det vel bare en ting å gjøre da ;)

Det viktigste siden sist:
Årsmøtet i Norsk Freestyleforening er unnagjort - vi er optimistiske for året som kommer. Det er en møysommelig jobb å introdusere en ny hundesport for hele hundeNorge. Ting tar tid og det føles litt frustrerende innimellom. Men nå har jeg en klar fornemmelse av at alt arbeidet vi har lagt ned vil begynne å bære frukter. Det er en økende interesse for kurs rundt i klubbene, det er sakte men sikkert blitt flere aktive utøvere, og sist men ikke minst - om alt går etter planen vil freestyle være offisiell hundesport fra 1.1.2010! Forslag til regelverk oversendes NKK i løpet av kort tid. Det har vært en lang, lærerik og viktig prosess vi har vært igjennom, og i etterkant tror jeg det bare er bra at det har tatt såpass lang tid. Vi har nok ikke vært ordentlig klare til å ta skrittet fullt ut før nå.

For et par uker siden var jeg og Merete i Stavanger og holdt freestylekurs for en flink og trivelig gjeng med folk og hunder. Håper de er inspirerte til å fortsette treningen, slik at de kan holde et aktivt freestylemiljø oppegående. Det er viktig for å komme videre. Mange talenter der i hvertfall :)

Og så trener vi på da, jeg og Frikken - lydighet og freestyle. Fortsatt ligger snøfonnene høye her i skogen, så brukstreningen lar fortsatt vente på seg. Jeg har håp om å få ferdig et freestyleprogram i løpet av våren, men da må treningen trappes betraktelig opp! Det går fortsatt mest i lp, må jo se å få startet igjen, helst i løpet av våren. Har vært så heldig og finne noen supergode treningskamerater, så nå er det fellestrening opptil flere ganger i uka. Det gjør at jeg blir mer presset til å trene strukturert og i tillegg får konstruktive tilbakemeldinger. Det er virkelig gull verdt! Siste trening var nå på søndag, med Nina og Anneli. Jeg har i lengre tid jobbet med å få ned Frikks intensitet i øvelsene, særlig i fvf. De høye benløftene tror jeg ikke at jeg får bort (i hvertfall klarer jeg ikke bruke tid på det), men jeg prøver i det minste å fokusere på en jevn rytme + forsterker selvsagt også "lavere" benløft hvis jeg får det. Det er en møysommelig og litt kjedelig jobb. Bevegelsesmønsteret er så veldig innarbeidet. Og det er en utfordring for meg å belønne passivt og "kjedelig", men det gir faktisk resultater. Nina var så grei og snill og filme oss - snutten kan sees her.
I økta på filmen fokuserer vi på helhet og kjeder flere øvelser før belønningen kommer. Pirker derfor ikke på små unøyaktigheter her og der. For de som har sett oss før bør det dog synes at det er mindre hopp og sprett når vi går og det er mindre tripping i blimomentene. Klarte ikke å dy meg her da - ballen måtte fram - men den kommer ganske sjelden. *He he*

Foto: Merete A. Huser

Nå har jeg vel vært... FLINK! Herlig låt! :)

8 kommentarer:

Barte-Marte sa...

Herregud hvor flink du er
Med både armer og ben
Det er søren meg genialt
Hvordan du kombinerer dem
Herregud hvor flink du er :-)

Merete Andersen Huser sa...

Faktisk riktig så Frink! Har aldri sett så mye rolig fart før, så dette lover godt, ja, dette er Frink, uhh - flink det tenker jeg!

Anonym sa...

For en nydelig kjede - du er flink, flink, flink, flink, flink, flink, dlink, flink, fliiiiink :D

Grete og co
www.workingspirit.se

Ca, Hux, Kobra og Heidi sa...

Hei hei.. Dette var jo bare lekkert å se.. Dere er kjempe flinke. Fineste Frikken.

Ann-Merethe sa...

Fine flinke Frikk og flinke Ellen det tenker jeg :)
Det så utrolig fint ut Ellen, dere er nok på rett spor ser det ut til :)

Si i fra om du vil trene litt i påsken da!

Klem

Anja og Hedda sa...

Jaaaa, husker Hamarturen vår :-) Og Stokholmturen med ukeskurs hos Eva... Det var tider, det :-)

Anonym sa...

God påske :D
Grete

Anonym sa...

Flink, flink, flink, flinke, flink ja :) Tydelig forskjell fra den filmsnutten jeg har sett før - flinke dere!!

Hilsen Lørenbanden