mandag 23. februar 2009

Fésjå mm

Vi har vært på NKK Bø i helgen - en gjeng på 6 mennesker og 9 hunder som overnattet på Beverøya camping. De tre mest bortskjemte hundene fikk sove inne, og Frikk var selvsagt en av dem :o)
På lørdagen skulle Frikk stille i unghundklassen (utstilling ja!). Og det gikk vel igrunn akkurat som forventet. Å løpe venstresvinger har vi liksom aldri øvd på og med en fyrrig, fresk, frekk og freidig Frikk så ble det vel ikke akkurat noe vakkert skue. Frikk danset seg rundt i omtrent nesehøyde (god sprett i den hunden altså) og en stakkars dommer får naturligvis litt problemer med å vurdere bevegelser og anatomi. Han sto ganske bra da, men syntes det var litt unødvendig at dommeren skulle klå på han. Dommeren smilte overbærende til oss og kritikken ble som følger:
Litle to happy in the ring. Very good proportions. Complete body. Very good neck. Well shaped head. Very good tann reg (?). Difficult to see his moovements. Need more ring training. Quite nice dog.
He he - jeg tar det ikke så veldig tungt at vi "dummer" oss ut i utstillingsringen altså. Føler meg ikke heelt vel i settingen heller så det kan godt hende det var første og siste gang. Vi får se. MEN fineste Frikk fikk rød sløyfe han, og da er han vel akkurat så vakker som han trenger å være.

Ann-Merethe m/Aqua og Marianne m/Cara startet begge i lp elite lørdag. Begge viste flott lydighet selv om ikke alt klaffet til 100%. Cara debuterte dessuten i elite. Strålende flinke er de!
På søndag var det lp kl 1 hvor Ann-Merethe m/Farah, Unni m/Fox og Anette m/Ekira stilte. Alle sammen nullet på fellesdekken (det må ligge noe i genene her tror jeg ;-), men ellers var det virkelig MYE fint og det var gøy å se på. (Frikk var også påmeldt, men etter kurset med Maria Hagström for tre uker siden bestemte jeg meg for å droppe det. Ingen grunn til å forsere før de tingene vi jobber med nå ramler litt mer på plass. Noen syntes vel det var litt pinglete, men.. ;)
Marie m/Chili debuterte i kl 2, og det ble en flott gjennomkjøring. Det er bare litt småpirk som skal til og så har de opprykket til kl 3 i boks.
Og om ikke det var nok så debuterte Marianne og Max i agility også!
Mange flinke Montmorenja hunder på en gang det! Takk for en hyggelig helg :)

6 kommentarer:

Nina sa...

Jeg har INGEN problemer med å se han for meg for å si det slik ;) Uansett er det jo akkurat rødsløyfe vi ønsker, de "ekstra" utmerkelsene kommer nok HELT SIKKERT etterhvert når han har lært å vise seg skikkelig. Jo stille må du jo gjøre igjen!!

Ellers var det artig å høre om alle de flinke hundene fra kennelen, tydeligvis et godt oppdrett med fin-fine tervisser!!

Anonym sa...

Grattis med show-debuten - det gikk så bra, så bra :D Too happy kan man vel aldri bli? :P
Ses snart!
Grete og co

Anonym sa...

Grattis! Frikk i farta skjønner jeg ;)

Ca, Hux, Kobra og Heidi sa...

Cirka hilse til lykkelige Frikk og forteller at hun er helt enig at i en utstillingsring så må det hoppes.. Gjerne høyt. :)

Det gjør flinke hunder.. !!

Anonym sa...

Nå synes kanskje ikke oppdretteren at Cirka og Frikk bør snakke for mye sammen om sånn utstilling *ler*
Men - Frikk er den han er han, og det var strålende festlig å løpe rundt i ring...

Selv takk for en koselig helg ;) Sånn litt på etterskudd...

Klem

Anonym sa...

Hei Ellen! Må bare hilse fra Jenni og mallen Kettu og takke for lånet av utstillingsbånd. De skulle bare inn i ringen og få en blå!!!også ble det BIR..pluss pluss, kanskje det var båndet som gjorde susen. Gøy og se Freestyle fra Crufts, vi har også med en norsk ekvipasje i agility, Thomas og Kito. God helg hilsen Urskauen