tirsdag 12. august 2008

Freestylecamp!

Frikk, Khan, Merete og jeg har vært på freestylecamp med Frida Binette og Emma Willblad på Kydingeholm kursgård i Sverige (nord for Uppsala).
Vi kjørte onsdag 6. og var framme sent på kvelden. Hundene oppførte seg eksemplarisk hele veien. Vi hadde noen innlagte pauser hvor de fikk springe og leke, noe de gjør totalt uten hemninger. Det har aldri vært antydning til uenigheter de to imellom og vi håper det fortsetter sånn.

Fra torsdag til søndag har det vært intenst program fra morgen til kveld. Ingen avslappende feriedager her nei. Men så gøy som det var! Om inspirasjonen for å trene freestyle har vært litt laber en stund så har det i hvert fall snudd nå. Jeg trengte virkelig denne vitamininnsprøytingen. Emma og Frida hadde fått med seg Yvonne Öster og Pia Schakowsky som gjesteinstruktører. Det fungerte utrorlig bra. De fire utfylte hverandre på en perfekt måte.
Det var nesten 40 deltagere! (derav fire norske :) som var delt inn i fire grupper, og som da rullerte mellom de fire instruktørene. Torsdag var det teori, grilling og mingling.
Fredag startet vi med Pia. Hun er danser og koreograf, i tillegg til at hun trener og konkurrerer med egne hunder. Dette er jo noe av det vi savner mest, altså hjelp til å lære bevege seg på en tiltalende måte til musikken, samtidig som hunden skal klare å følge med. Pia hadde en mengde gode tips om hvordan vi skulle bruke armer og bein og om hvordan hunden burde være posisjonert i forhold til oss. Slett ikke lett å koordinere seg selv, men så viktig som det er for at helheten skal blir bra. Veldig veldig nyttig!
Fredag ettermiddag var det Frida som var vår instruktør. Vi gikk igjennom innlæring og videreutvikling av en mengde tekniske øvelser i tillegg til en teoriøkt om viktige ting å tenke på når man skal utvikle en rutine. Mange nyttige tips!
Lørdag var det gjennomgang av flere tekniske øvelser med Emma, i tillegg til avstandsarbeid og flytende overganger mellom øvelser. Det er nyttig å se ulike måter å lære inn øvelser på og vi får nye verktøy å putte i "redskapskassa".
Yvonne tok for seg temaet motivasjon, konsentrasjon og utholdenhet hos hundene. Selvsagt en helt vesentlig bit i freestyle som i all annen trening og Yvonne hadde en deilig humoristisk måte å presentere det hele på. :)
Søndag morgen var det prøvekonkurranse for de som hadde lyst. 15 deltagere meldte seg. Resten var entusiastiskt og aktivt publikum. Vi fikk se mye flott freestyle. Synes særlig det var gøy å se grand danoisene i aksjon. De viste noen herlige program begge to! Stor hund er slett ingen hindring for å vise bra freestyle. Vi gikk etterpå igjennom alle ekvipasjene (med video). Emma og Frida kommenterte den tekniske utførelsen, Pia kommenterte førers bevegelser og selve koreografien og Yvonne kommenterte hundens utstråling og utførelse. Super og nyttig gjennomgang!

Takk til de fire usedvanlig positive, blide, kunnskapsrike og utholdende instruktørene. De har imponert stort med sitt engasjement – igjen! Og takk til alle meddeltagere. Så mange mennesker og hunder samlet på et sted kan fort bli litt kaotisk, men alle var utelukkende blide og hyggelige. En herlig gjeng av folk og dyr! Og toppen av kremkaken var en liten minikonsert med Marie og Lasse Bergmann på lørdag kveld. Det var bare SÅÅ fint!!

Her er bilder av Kristina & Baggo og Erika & Willow:
Foto: Merete Andersen Huser
Det har vært ganske utfordrende dager for våre to unge jyplinger eller slyngler som svenskene kaller dem. Det har gått veldig bra, men Frikk har strevd fælt med å vise selvkontroll når andre hunder løper rundt, hunder som bjeffer, folk som klapper i hendene, tisper med løpetid (en i samme hytte som oss (vi hadde egne rom da). Bare det å ha fått trent masse selvkontroll i et så utfordrende miljø har vært verdt turen. Men de har da faktisk klart å jobbe bra til tross for utfordringene (Frikk hadde bare en liten seiersrunde :), og de kan en hel del, selv om det mangler litt på flyten, presisjonen og utholdenheten, men – vi skal se det blir freestylehunder ut av disse også :) Utrolig deilig å være på kurs og utelukkende være der for å motta! Litt kjipt å komme hjem igjen bare, skulle gjerne vært lenger borte. Men om en uke drar vi på kenneltreff til Sølen, og da er det brukstrening, med bare terviser. Det blir stas!

Her sitter vi å tviholder på to stk terver som vil noe helt annet enn å sitte i ro..

og her i et litt mer konsentrert øyeblikk :)
Foto: Merete Andersen Huser

2 kommentarer:

Merete Andersen Huser sa...

Kjapp! Akkurat som Frikk. Takk for inspirerende gutta-på-tur tur. Bilder kommer!

Anonym sa...

Høres ut som om dere har hatt en topp Sverige-tur! Bør vel begynne å spare litt penger så det kanskje kan bli noe sånt på oss neste sommer!