søndag 11. november 2007

Frikk i farta

Foto: Ann-Merethe Rønning

Det går strålende bra med vesle Frikk. Han er blitt 14 uker og er virkelig en fin fyr. Jeg er like, om ikke mer, betatt! :) Ikke et sekund er kjedelig med valp i huset og det er myye å le av.
Han pendler fortsatt litt mellom meg og greie oppdrettere, og det fungerer supert (ihvertfall for meg og Frikk ;). Han terroriserer muligens søsknene sine vel mye når han kommer "hjem" og er konge på haugen - også kalt Frekke Frikk..

Det er selvsagt masse en liten knøtt skal erfare og lære. Vi bruker mye av tiden til miljøtrening og sosialisering. Dette er og blir en viktig investering for å få en hund som senere kan klare å konsentrere seg om å jobbe i nær sagt alle miljøer. Frikk tar det meste på strak labb, men han kan være litt forsiktig i tilnærmingen til andre hunder og noen folk (særlig når han er helt alene, dvs uten Vetle eller søsken). Helt greit egentlig, og han blir uansett fort varm i trøya.

Han synes alt av godbiter er toppers og digger å leke, så det ser ikke ut som det skal bli noe problem med forsterkerne. Hadde vel ikke forventet noe annet heller. Han lærer ting utrolig kjapt. Tilbyr allerede en masse atferder og det er bare å belønne alt jeg liker og vil ha mer av. Både til freestyle, lydighet og hverdags. ;)

I går var vi på besøk hos Yvonne. De fiiine valpene til Guri (buhund) er fem uker gamle og Frikk syntes de var skikkelig kule. Plutselig var han ikke lillegutt lenger :) Yvonne er "utstillingsfreak", så da ble det litt utstillingstrening på Frikk. Derav bildet under. Og Yvonne syntes Frikk hadde bra takter - so here we come! ;)

I dag har Merete, Brakar og bror Khan vært på besøk. Vi hadde tenkt å ta toget til byen, men når vi skulle dra var Khan plutselig sporløst forsvunnet. Panikken begynte å bre seg..! Da fikk jeg den lure ideen å titte inn i hønsehuset. Og hvem sto og gasset seg i hønemøkk og hønefôr? Joda, det var Khan det. Han hadde sneket seg inn en liten luke og "jagd" ut alle hønene som hadde stilt seg pent og pyntelig i kø utenfor. Han skjønte slett ikke vårt oppstyr og hadde egentlig mest lyst til å bli der han var. Vi rakk ikke toget, og siden det var to timer til neste tog ble det å kjøre bil til byen istedet. Vi tuslet en tur på Aker brygge. Det var ingen sak for disse gutta. Og med to valper med høy bambifaktor er vi som en magnet på folk som vil hilse, så det ble mange gode erfaringer med å hilse på alskens folk og noen hunder. :)

Lillegutt & Storegutt

1 kommentar:

Anonym sa...

Her er noen bilder av Frikk og Raumer http://home.c2i.net/chinchilla/valper2.html
De var så kuuule atte!