tirsdag 9. januar 2007

The Dream Team i Gøteborg

Det er visst meningen at man skal blogge litt jevnlig, så her er det et forbedringspotensiale..!
The Dream Team består av Merete Andersen og meg selv + brødrene Morten og Brakar. To kjekke tervueren gutter på 8 år.
I Norge har vi ikke kommet særlig godt i gang med freestylekonkurranser enda. Vi bestemte oss derfor for å ta turen til MyDog-07 i Gøteborg for å delta i Sveriges første offisielle freestylekonkurranse. Det viktigste var verken å vinne eller å delta, men å få etterlengtet og nødvendig erfaring i forhold til å arrangere og å dømme freestylekonkurranser.
Vi valgte å delta i parklassen, to førerer med hver sin hund, hvor vi kan vise fram guttas kraft og styrke - dobbelt opp! Helseproblemer hos både to og firbente gjør at vi ikke kan ta med de mest spektakulære øvelsene, men heller må satse på stil og eleganse (eeh.. og det har vi jo nok av..:). Vi har laget et program som best passer inn i kategorien heelwork to music. Her synes vi nettopp vi får vist guttas styrke, som er kontakten, samspillet og likheten. Den største utfordringen har vært å få alle fire utøvere til å være mest mulig synkrone + å få oss tobente til å se litt elegante ut.
Vi endte på en andre plass og er selvsagt strålende fornøyd med det. Det ble langt fra perfekt, men så lenge vi har hunder som er "på" og med hele tiden betyr det ikke så himla mye. Den største ufordringen var en diger betongsøyle midt i banen. Vi har et nøyaktig planlagt program, i forhold til forflytninger (antall skritt og retning) og posisjonsarbeider og da kom denne søylen veldig i veien. I tillegg har Morten trent mye på å løpe rundt betongsøyler i parkeringshus den siste tiden, så fristelsen til å løpe rundt også denne var stooor - og han måtte selvsagt legge det inn som et ekstra stunt. :)

Seieren gikk velfortjent til paret Turbo Cuatro (Lydia Benson/Jim og Anna-Carin Karlsson/Bella) som viste et flott og fartsfylt program. Seieren individuelt gikk også fortjent til Lydia Benson og golden retrieveren Jim.
Det er en imponerende interesse for freestyle i Sverige. Hele 38 utøvere i klasse 1 (individuelt) var påmeldt og fem i parklassen. Og publikummet var stort og entusiastisk. Vi gleder oss til den samme utviklingen i Norge.
Gøteborgs Hundungdom gjorde en flott jobb med arrangementet. Det merkes forøvrig godt at freestyle er en ungdomssport i Sverige. Gjennomsnittsalderen ligger vel rundt 20 år. Vi var dermed de desidert eldste og det føltes nesten som om vi var en kuriositet bare i kraft av vår alder. Men vi tantene lot oss ikke affisere av det og forhåpentlig inspirerte vi flere av samme årgang! Vi fikk i alle fall en fin erfaring og et kick til å fortsette arbeidet for "freestylens fremme". :-)
Programmet vårt kan sees her, da fra Hundelivsmessa på Exporama i november 06. I Gøteborg gjorde vi noen små endringer bare.

Ingen kommentarer: