lørdag 13. mars 2010

Kurs m.m.

Denne helgen er viet kurs med Maria Hagström. Det har blitt noen kurs for henne etterhvert, og det er like inspirerende og givende hver gang. Denne gangen skulle det egentlig vært et sporkurs, men snøforholdene gjorde det litt vanskelig så kurset ble omgjort til et konkurranselydighetskurs. Det er ikke lenger enn noen uker siden forrige lp kurs med MH, så da fikk vi god evaluering på hva som har skjedd siden sist.

Frikk har dessverre pådratt seg en rotasjon i bekkenet, noe som gav litt ekle symptomer i et par dager. Etter behandling hos kiropraktor er han mye bedre igjen, men fram til neste behandling tar vi det litt med ro. Aktivitet er likevel viktig, bare ikke av den mest fartsfylte sådanne. Vi har derfor konsentrert oss om fvf på kurset i dag, og kun med passive belønninger. Frikk er jo temmelig entusiastisk, og jeg har lenge jobbet med å få ned intensiteten i øvelsen. På forrige kurs med MH fikk vi noen nye tips å jobbe med, og det har absolutt begynt å gi resultater. Første økten i dag var han rimelig høy, og det ble ikke noe bra. Men neste økt hadde han landet litt og heldigvis syntes Maria også at det begynner å se bra ut. Vi fortsetter å jobbe på samme måte en stund til.

Ellers har dagen vært mye viet til helhet. Vi klikkertrenere har en tendens til å henge oss opp i detaljer, og pirker og pirker på små delmomenter uten å bli helt fornøyd. Kun perfekt er godt nok.. Dette kan bli en svøpe og det er derfor viktig å begynne å kjede øvelser tidlig. Så fort hunden kan to øvelser - begynn å kjede! er Marias klare råd. Det hjelper liksom ikke med perfekte detaljer om ikke helheten også er bra! Dette vet vi jo fra før, men ofte lettere tenkt enn gjort. Så ja takk til begge deler - både flotte detaljer og god helhet. MEN, uten gode belønninger og god bruk av disse, får man ingen av delene! ;)

Takk for en fin dag til alle; Nina og Maximus, Charlotte og Sokrates, Kristin og Maya, Mikkel og Vida, Anne Gry og Udda, Christine (uten Basso) + noen flere observatører som jeg ikke husker navnet på i farta. Gleder meg til i morgen. Dessuten er det VÅR, og deilig å være ute en hel dag uten å fryse :))

Her kommer en liten stemningsrapport:

Maya løper fort med apporten!

Maya holder godt fast i apporten!

Fin gjeng 1!

Fin gjeng 2!

Flink kursholder!

Fornøyd kursarrangør!

Fin Frikk!

4 kommentarer:

Nina sa...

Ja TUSEN takk for idag Ellen!
:) Jeg gleder meg også til imorgen! Og til tiden som nå kommer.. når vi kan trene ute og etterhvert kjenne solen varme!
(minn meg på disse ord når jeg begynner å klage over varmen)

Nina sa...

Tusen hjertelig... for at du la ut det bildet :/
Åhååå så vakker jeg var der.....

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Ellen Christensen sa...

Jo værsågod! He he ;) Synes du var veeldig søøøt jeg, og du og Frikk gliser omtrent like mye :)