mandag 6. oktober 2008

Kurs med Maria Hagström

Klickerklok arrangerte kurs i konkurranselydighet med Maria Hagstrøm denne helgen. Maria har mange og store meritter å vise til med sine kelpier (i lydighet, bruks, gjeting og reddningshund) og befinner seg på det svenske landslaget i både lydighet og spor!

Jeg hadde gledet meg stort til dette kurset i lang tid. Har ikke vært på kurs med henne før, men av det jeg har hørt om og lest av henne så hadde jeg store forhåpninger om at dette var bra saker. Dessverre gikk Frikk hen og fikk kennelhoste før kurset og dermed så røyk deltagelse med hund for min del. Var veldig lei meg for det, men var jo med som observatør istedet og det er selvsagt masse nyttig å få med seg likevel. Så alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med helgen. Og Frikk ser ut til å kvikne raskt til. Han har ikke hostet siden søndag morgen og er riktig så fin i farta. Går rett og slett litt bananas her, etter å ha blitt holdt i ro i flere dager. :)

Maria svarte så absolutt opp til forventningene. En fantastisk dyktig og kunnskapsrik hundetrener som det gav veldig mersmak å gå kurs hos. Hun imponerte stort med sin evne til å se det enkelte individet og hva de trengte. De ni deltagerne med hund valgte selv hva de ville trene på, og vi var innom et stort spekter av øvelser og momenter.

Her kommer det jeg har festet meg mest ved i helgen og som jeg kan ha god nytte av å tenke mer på i egen trening.
  • Bruken av belønninger - her er det nok mange som har mye å gå på, i forhold til type belønning og måten den presenteres på (hvor og hvordan).
  • Hundens engasjement og attityd - og her er det bruken av belønninger som er det viktigste redskapet i å forme fram et passe engasjement i hunden.
  • Har hunden lett eller vanskelig for å engasjere seg? Har hunden lett eller vanskelig for å være passiv (stadga)? Styrk den delen som er svakest! Finn en passe balanse mellom aktivitet og passivitet.
  • Viktigheten av å legge verdi i momentene. Er f.eks. stadgan (bli øvelser) et problem (heia Frikk ;) må det legges mer verdi i det å være passiv. Målet er at hunden skal synes at det å bli i posisjoner er like kult som å være mer aktiv.

Ellers: "Ha det kul!" Lek mye! Tren i korte pass! Vær nøye med kriteriene! Tenk på sluttmålet. Ha gode rutiner. Og mye mye mer.. ;)

Deilig å være full av inspirasjon til å trene! Og veldig hyggelig å treffe igjen gamle kjente og andre likesinnede og mange flotte og entusiastiske hunder. :)

1 kommentar:

Merete Andersen Huser sa...

Glad for at du ble inspirert, og glad for at Frikk er på bedring. Maria "har det", helt klart! Håper du fikk så mye påfyll at du har litt å dele av? For livet er ikke bare en lek, det er også en dans på torner - lissom